Om att bry sig för mycket: #youdonthavetotrysohard

För drygt två veckor sedan släppte Colbie Caillat videon till sin låt Try. Jag har länge velat skriva om den och låtens tema, men avvaktat eftersom att jag inte riktigt kunna sätta ord på alla tankar som far runt i mitt huvud när jag lyssnar på den. Jag tror att de flesta av er redan har sett videon, vilket inte är så konstigt eftersom att den delats i varenda socialt medie som finns sedan den släpptes.

Try är så rätt i tiden. Jag tror inte att den hade blivit lika stor om den släpptes för ett par år sedan. Vi lever idag i ett samhälle med helt sjuka ideal. Folk tränar som aldrig förr, och visst det är bra att folk är mer måna om sin hälsa eftersom att vi lever ett stillasittande liv, men hur sunt är det att hälften av befolkningen förmodligen skulle kunna diagnosticeras med ortorexi? Vi lever i en värld där allt ska förskönas och förbättras innan det publiceras på Facebook, Instagram och bloggar. Jag vet inte hur många gånger jag hört tolvåriga tjejer säga saker som ”du får inte publicera den där bilden på mig, jag är osminkad”. Förstår ni? TOLVÅRINGAR! När jag var tolv visste jag knappt hur jag skulle måla mascara på mina ögonfransar.

Människor idag bryr sig alldeles för mycket om vad andra tycker. Man sminkar sig för att andra inte ska se finnarna i pannan. Man tränar för att andra inte ska tycka att ens kropp är ful osv. Nu kan jag bara tala för mig själv, men när jag tränar så gör jag det för min skull. Jag vill orka mer och ha en stark kropp. Jag tycker (sedan en månad tillbaka) att det är KUL att ge sig ut på den där springrundan och jag tycker ännu mer om att komma hem från den och känna att jag har varit duktig. När jag sminkar gör jag det för min skull. För att jag tycker att det är kul och för att jag mår bra av att, ibland, slippa se finnarna i min panna.

Jag tycker att alla bär ett ansvar i den absurda utseendefixering som västvärlden har drabbats av. Vi som är lite äldre måste visa alla som är yngre att utseende inte är allt. Unga måste sluta sporra och trigga varandra till dåliga vanor. Vi alla måste bli bättre på att boosta varandra och sluta se allt som en tävling. Uppmuntra varandra och ge varandra komplimanger.

Nu tycker jag att alla ni som läser detta ska ladda upp en bild på er själva där ni är er själva – utan en massa styling. Gör det på Facebook, instagram eller på era bloggar! Jag skulle bli jätteglad om ni kunde länka till era inlägg i kommentarsfältet! ♥

Bilden nedan är tagen för två dagar sedan. Jag har inte något smink på mig och håret är otvättat. Huden är lite röd från all sol jag utsatts för under sommaren och jag vet inte hur många finnar jag har i mitt ansikte.
Men vad gör det? 
Bild 2014-07-20 kl. 23.16

blogstats trackingpixel

13 reaktion på “Om att bry sig för mycket: #youdonthavetotrysohard

  1. Den låten är stark!
    Jag gillar att jogga och träna och se slank ut men tyvärr vill jag ofta se bra ut för att se bra ut på sociala medier… men jag har iaf slutat bry mig om att ha den där perfekta posen och hållningen innan jag lägger upp ett foto. Innan hade jag brytt mig skitmycket. Egentligen gillar jag nu många bilderna jag inte gillade förut.

  2. Den låten har ett så bra budskap! Och du skrev en jättebra text nu med =) Du är jättefin på fotot och det spelar ingen roll om du inte har nytvättat hår eller har flera ton smink. Så länge man är sig själv o förstår sitt eget värde ska inget annat spela roll =)

    SV: Nja vet inte ;D Första tuggorna var jättegoda men sen tröttnade jag på smaken ;D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>