SD=Rastister

Teddybears%20-%20Sunshine

Det har nog undgått få vad Teddybears hade på sig under sitt framträdande i gårdagens avsnitt av Sommarkrysset. För er som missat det hade de på sig t-shirts med trycket SD=rasister. Självklart väckte detta tryck mycket debatt i media under och efter framträdandet. Många verkar tycka att det var bra att bandet tog ställning, jag själv tillhör den gruppen och därför blev jag ganska förvånad över TV4:s försök att censurera tröjorna så mycket det gick under sändningen. Det som var mest upprörande för mig var just det försök till censur som TV4 försökte sig på.

Jag kan absolut förstå att TV4 vill vara så politiskt neutrala som möjligt inför valet. Men om det nu var så som programmets producent påstår, att TV4 inte kände till tröj-kuppen (som Aftonbladet så fint kallar det), förstår jag inte hur bandets åsikter implicerar att TV4 är av samma åsikt? Sen kan jag inte låta bli att undra om det hade blivit samma debatt kring detta om det var, låt oss säga, Socialdemokraterna eller Folkpartiet, som Teddybears (eller någon annan musiker) hade kuppat mot?
Vad har hänt med yttrandefriheten?

Förlåt att inlägget blev rörigt. Jag har så mycket tankar kring detta. Att SD ska ut ur riksdagen är min högsta önskan just nu. Jag blir rädd när jag ser vad som har hänt med Sverige.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>